Фільтрація та обробка: завдання та рішення

Фільтрація, обробка та пакування

Дві основні технології фінальної фільтрації пива — діатомітова (Кізельгур) та мембранна фільтрація. 

Виробництво різноманітних напоїв, таких як безалкогольні та міцні сорти пива, напої з їх основі з додаванням ароматизаторів, постійно зростає. За допомогою широкого діапазону наших модулів для змішування, карбонізації та деалкоголізації можна впровадити ефективні методи роботи для забезпечення надійного та гнучкого виробництва нових, унікальних напоїв для ваших існуючих та майбутніх замовників.

Перед пакуванням у процесі пастеризації або стерильної фільтрації знищуються всі мікроорганізми, що дає змогу збільшити термін зберігання продуктів, покращити їхні смакові якості та підвищити рівень безпеки. 

.

Фільтрація пива

Challenge

  • Kieselguhr filter clogging during filtration
  • High Kieselguhr usage
  • Short filtration cycles on crossflow filters

Outcome

  • Stable and low solid content on the separator outlet
  • Removal of solids by centrifugation reduces overall Kieselguhr usage and decreases the load during filtration
  • Minimizes micronization of particulates in beer, reducing filter clogging and allowing longer filtration cycles

Challenge

  • Short product shelf life
  • Reinfection

Outcome

  • Complete removal of micro-organisms

Challenge

  • Oxidation during filtration

Outcome

  • Deaerated water in transfer lines between brews prevents oxidation

Challenge

  • High waste management cost

Outcome

  • Easier waste management of Kieselguhr with liquid removed, making it drier and lighter
.

Blending, dosing, and carbonation

Challenge

  • Getting the beer within specification

Outcome

  • Assured accuracy in blending, dosing, and carbonation
.

Alcohol removal

Challenge

  • Need to produce low-alcohol beer 

Solution

Outcome

  • No thermal impact on product
  • Production of low alcoholic beer (<0.5% v/v)

Challenge

  • Need to produce non-alcoholic beer

Solution

Outcome

  • Production of non-alcoholic beer (<0.05% v/v)
  • Consistency of output
  • Stripped alcohol can be reused as ingredient in other applications

Treatment

. .

Challenge

  • Maintaining required shelf life and risk of re-infection 
  • High energy usage

Outcome

  • Micro-organisms eliminated in beer
  • Increased product shelf life
  • With Flexitherm, up to 95% energy recovery, reduced operating costs (by up to 80%) compared to a traditional tunnel pasteurizer
  • With Beer Sterile Filtration module, cold process requiring a minimal amount of energy
.