Foodec
Декантерні центрифуги Alfa Laval Foodec ідеально підходять для галузей промисловості, де переробляють делікатні продукти харчування та напої - і де легке очищення має вирішальне значення. Декантерні центрифуги Foodec для харчової промисловості спеціально розроблені для використання з харчовими продуктами та напоями. У промисловій переробці харчових продуктів гігієнічні стандарти особливо важливі для дотримання суворих санітарних норм.
Переваги використання декантерної центрифуги Foodec для напоїв та харчових продуктів
- Більш високий вихід екстракції, більш сухий корж та прозоріша рідина
- Мінімізація витрат на розділення, одночасно з отриманням високоякісного кінцевого продукту
- Легке і швидке очищення за допомогою CIP завдяки технології очищення та інноваційному програмному забезпеченню системи управління
- Висока оперативна гнучкість для адаптації до різних процесів або сировини
- Система приводів потребує набагато менше споживання електроенергії, ніж альтернативні технології
Декантерні центрифуги Foodec ідеально підходять для використання в харчовій промисловості, де продукти, що переробляються, мають бути розділені на рідку та тверду фази.
Декантерні центрифуги Foodec постачаються з опцією двофазного зливу рідини самопливом або з випуском рідини під тиском (напірний диск). Декантерні центрифуги Foodec для харчової промисловості забезпечують високий вихід екстракції та дуже низький вміст твердих частинок в рідині.
Для областей застосування, в яких рівень має вищі вимоги, є можливість постачання моделей Foodec Hygiene Plus з додатковими функціями, які забезпечують швидке та легке очищення. Декантерні центрифуги Foodec спроектовані з врахуванням надійності, чистоти, безперервної роботі та простоти експлуатації та обслуговування. Ідеально підходить для промислового виробництва продуктів харчування та напоїв.
Як це працює
Принцип роботи
Сепарація здійснюється в горизонтальному циліндричному барабані, обладнаному гвинтовим конвеєром. Стаціонарна впускная трубка вводить продукт в барабан, після чого розподільник поступово прискорює його. Відцентрові сили відокремлюють тверді частинки від рідини. Тверді речовини збираються і ущільнюються на стінках барабана.
Конвеєр обертається усередині барабана з дещо іншою швидкістю. Таким чином, тверді частинки, відкладені на стінках барабана, переміщаються до конічного дна. Конструкція Foodec збільшує гідравлічний тиск всередині барабана, щоб поліпшити виток через вузький отвір. Спресовані і зневоднені тверді частинки виходять з барабана через випускні отвори меншого діаметра в конічному дні. Сепарація відбувається по всій довжині циліндричної частини барабану і освітлена рідина виходить через відсічний диск (внутрішній відцентровий насос).
Всі деталі, які контактують з рідиною в декантерних центрифугах Foodec, виготовляються з нержавіючої сталі. Система управління укомплектована графічним інтерфейсом користувача та численними опціями комунікації.
Додаткові функції
Декантерні центрифуги Альфа Лаваль Foodec можуть комплектуватись додатковими опціями в залежності від ваших експлуатаційних вимог.
- Енергозберігаючі патрубки дозволяють знизити загальне енергоспоживання для застосувань, де це необхідно.
- Конфігурація з розбірним диском, оснащена виходом під тиском, якщо вас турбує окислення або піноутворення.
- Для забезпечення вищого рівня гігієни, модель Foodec Hygiene Plus має найсучасніші функції для виняткового очищення барабану зсередини та назовні, включаючи гладкі поверхні, що допомагає підтримувати оптимальну гігієну. Цекантерні центрифуги Foodec Hygiene Plus також постачаються з додатковими опціями TrueStainless та SaniRibs.
Технологія TrueStainless™
Створена для забезпечення бездоганної чистоти протягом тривалого часу.
Технологія TrueStainless™ передбачає використання нержавіючої сталі для рами і інших ключових деталей, які можуть контактувати з агресивним середивищем, що забезпечує оптимальну чистоту і триваліший термін служби обладнання.
SaniRibs®
Чистіший та ефективніший спосіб транспортування твердих речовин.
Наші унікальні seal welded ribs створюють оптимальне тертя, яке забезпечує кращу, ефективнішу передачу твердих речовин. Ця інноваційна технологія також усуває точки утворення патогенів та дозволяє легко очищати поверхні, що означає триваліші виробничі цикли, менше ручного обслуговування та більший прибуток.
Області застосування
Пивоваріння
Компанія Альфа Лаваль має заслужену репутацію надійного постачальника сучасного технологічного обладнання для харчової промисловості для задоволення вимог пивоварної промисловості - з особливою увагою до процесів сепарації.
Виготовлення фруктових соків
Для всіх виробників фруктових соків вирішальне значення має ефективне вилучення соку та максимальним виходом при мінімальних витратах. Також, необхідно дотримуватися суворих гігієнічних норм. Декантерні центрифуги Foodec мають універсальність та гігієнічність, що дозволяє вам досягти цих цілей.
Переробка молока
Декантерні центрифуги Alfa Laval Foodec забезпечують ефективний, прибутковий спосіб переробки казеїну та лактози у привабливу, цінну молочну продукцію.
Переробка соєвого білка
Унікальний дизайн декантерних центрифуг Alfa Laval Foodec забезпечує отримання ряду переваг. Найгігієнічний та найефективний спосіб обробки ізоляту соєвого білка.
Напої на основі рослин, такі як вівсяні, мигдальні та рисові напої
Декантерна центрифуга Alfa Laval Foodec ідеально підходить для виробництво напоїв на рослинній основі з акцентом на надійність, оптимізацію споживання води та енергії та максимальне використання вашої сировини - від сої та вівса до мигдалю, рису та інших продуктів.
Переробка помідорів
Помідори використовуються у великій кількості харчових продуктів. Це також означає, що існує багато різних видів переробки томатів. Декантерні центрифуги Foodec - це один з небагатьох типів обладнання, що характеризується універсальністю та гігієнічністю для того, щоб впоратися з цим.
Виробництво вина
Декантерна центрифуга Alfa Laval Foodec для переробка виноробного соку та виноробство. Висока ефективність декантерних центрифуг для харчової промисловості дає можливість замінити традиційні преси та освітлювальне обладнання у виноробстві.
Сервісні послуги
Maintenance of Foodec decanters is key for ensuring optimum process performance and best possible hygienic conditions.
Depending on process conditions (running time, type of raw, process temperature, number of CIP cycles etc.), Alfa Laval recommends having:
- a decanter inspection at least every 4-6 months
- a major service at least every year.
Qualified Alfa Laval field service engineers can perform inspection and service either on site or in an Alfa Laval service center.
Maintaining bowl and conveyor in good condition is essential for hygienic process conditions and process performance. Bowl and/or conveyor repair is done at an Alfa Laval service center.
With connected services such as remote support and monitoring maintenance intervals can be extended. Maintenance, repairs, condition and remote monitoring can be bundled in a Service Agreement, tailor to your particular needs.
Alfa Laval also offers trainings for on-site maintenance staff.
Contact our dedicated service expert for a Service Agreement offer that is specially tailored to your needs.